Украйна се готви за нови руски атаки срещу  инфраструктурата ѝ,

...
Украйна се готви за нови руски атаки срещу  инфраструктурата ѝ,
Коментари Харесай

Зеленски: Путин иска да унищожи украинците, той се нуждае само от земята

Украйна се готви за нови съветски офанзиви срещу  инфраструктурата ѝ, съобщи президентът Володимир Зеленски. Кметът на Киев Виталий Кличко прикани жителите да се приготвят за най-лошия сюжет и незабавно да възнамеряват овакантяване на града, или да останат при другари или родственици.
Прочетете още
През последните седмици милиони украинци от време на време остават без електричество и вода, защото съветските въздушни удари са ориентирани към жизненоважна инфраструктура. Предвидени са и спирания на зареждането, с цел да се избегне претоварване и да се даде опция за ремонт.

Около 40% от енергийната система на Украйна е развалена или унищожена от съветски офанзиви против електроцентрали и електропроводи. Кметът на Киев предизвести жителите на столицата да се подготвят да изоставен града, в случай че се стигне до цялостна загуба на електричество. Виталий Кличко назова съветските офанзиви против инфраструктурата „ тероризъм “ и " геноцид ". По думите му съветският президент Путин се пробва да унищожи украинската нация. " Путин не се нуждае от украинците. Той се нуждае от района, той се нуждае от една Украйна без нас ", сподели Кличко.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски предизвести, че Русия може да " концентрира сили и средства за вероятно повтаряне на всеобщите офанзиви против инфраструктурата, на първо място енергийната ".

Спирания на тока сега има с изключение на в столицата Киев и в шест други района. Зеленски разкритикува иранските оръжейни доставки за Русия.  Според него без поддръжката на Техеран за Москва Украйна към този момент би била по-близо до мира.

" Без намесата на Иран, решението на световната рецесия с храните или на енергийната рецесия щеше да бъде по-осезаемо ", сподели Зеленски. " Всеки, който оказва помощ на Русия да продължава тази война, би трябвало да поеме също и отговорността за следствията от тази война ", добави той.

Техеран призна едвам в събота, че е доставил дронове на Русия, само че приказва единствено за няколко бройки. След това Зеленски упрекна Техеран в неистина.

" Ние също по този начин научихме, че терористичната страна концентрира сили и средства за вероятно повтаряне на всеобщите офанзиви по нашата инфраструктура ", сподели още Зеленски, визирайки възможни нови съветски офанзиви, съобщи Ройтерс. " Преди всичко по енергийната конструкция. По-специално за това Русия се нуждае от ирански ракети. Ние сме подготвени да отговорим на това ", сподели той, само че не навлезе в елементи. Президентът добави, че над 4,5 милиона консуматори към този момент са без ток.

Вчера кметът на Киев Виталий Кличко пък предизвести жителите на града да плануват и най-лошия сюжет, при който столицата може да остане без ток и вода. Той предложи на киевчани в случай че имат родственици отвън града, които имат независим източник на вода или на отопление, то да обмислят да отидат при тях за известно време.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР